O programie

Program „Decydujesz, pomagamy” jest wspólną inicjatywą Tesco oraz Fundacji Tesco. Celem tego działania jest wsparcie i promocja zaangażowania społecznego w rozwój lokalnych społeczności.

Program skierowany jest do organizacji pozarządowych i nieformalnych grup mieszkańców aktywnie działających w środowiskach lokalnych. Nagrodami w każdej edycji konkursu jest 375 grantów z przeznaczeniem na realizację projektu społecznego. Wybór zwycięskich projektów odbywa się dwustopniowo: w pierwszej kolejności Komisja Grantowa dokonuje wyboru najciekawszych projektów, które następnie zostaną poddane głosowaniu, przeprowadzonym lokalnie wśród klientów w sklepach Tesco.

Spośród zgłoszonych pomysłów, w każdym z mikroregionów, jury wybierze po trzy projekty, które przejdą do otwartego głosowania klientów Tesco. W praktyce każda organizacja, która dojedzie do etapu głosowania zwycięży, jednak to liczba głosów, oddanych przez klientów Tesco, przesądzi czy grant wynosił będzie 5000, 3000 czy 1000 złotych.

Aby wziąć udział w programie należy zgłosić swój projekt społeczny, zgodnie z wymaganiami regulaminowymi, które dostępne są na stronie www.tesco.pl/pomagamy.

Jeżeli macie pomysł na to, jak poprawić jakość życia mieszkańców Waszej okolicy - zachęcamy do aplikowania w Programie. Wspólnymi siłami napiszmy szczęśliwą historię dla Waszych rodzin, sąsiadów i przyjaciół. Pula grantów w edycji konkursu to aż 1 125 000 zł!

Kontakt dla mediów:

Agencja Garden of Words

Joanna Żołnierska

e-mail: j.zolnierska@gardenofwords.pl

tel.: 512 352 178

Kontakt dla uczestników:

Pracownia Badań i Innowacji

Społecznych „Stocznia”

e-mail: pomagamy@stocznia.org.pl

(od pon. do pt. w godz. 9:00 - 17:00)