Przekaż swój 1% podatku na zakup Aparatu EKG do Dziecięcej Poradni Kardiologicznej
w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie.

Jak przekazać 1% podatku?

Rozlicz online
Pobierz program
KRS 0000 418 218

W tym roku Fundacja Tesco chce wesprzeć Poradnię Kardiologiczną w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie finansując zakup specjalistycznego urządzenia, jakim jest Elektrokardiograf PageWriter TC30. Każda osoba przekazująca Fundacji 1% swojego podatku będzie mogła dołożyć swoją małą cegiełkę na ten szczytny cel.

W Poradni Kardiologicznej Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie wykonywanych jest do 100 badań dziennie. Zakup nowego aparatu EKG usprawni działania poradni, pozwalając na szybką diagnostykę kardiologiczną oraz zdecydowanie skróci czas oczekiwania na badanie. Skuteczne i niezawodne działanie aparatu przełoży się na udoskonalenie i przyspieszenie pracy personelu szpitala, co pozwoli lepiej zadbać o zdrowie małych pacjentów.

Od 2012 roku swoimi działaniami Fundacja Tesco wspiera Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie, który jest największą na południu Polski placówką pediatryczną i jednym z najważniejszych w kraju ośrodków medycznych, badawczych i edukacyjnych.  Każdego roku Szpital ratuje życie i zdrowie dzieci od pierwszego dnia ich życia. Obecnie w obrębie szpitala działa ponad  20 oddziałów specjalistycznych  z blisko 500 łóżkami dla małych pacjentów.

Przez 8 lat Fundacja   organizowała Biegi Charytatywne, z których dochód przeznaczany był  na zakup sprzętu medycznego oraz poprawę warunków leczenia małych pacjentów Szpitala Dziecięcego. Wydarzenie corocznie gromadziło wokół siebie bardzo liczne grono nie tylko biegaczy, ale też wolontariuszy, darczyńców i partnerów. W wśród nich był  m. in. personel szpitala, pacjenci i ich rodziny oraz pracownicy Tesco i ich bliscy.

Zachęcamy do przekazywania 1% swojego podatku na dofinasowanie tego zakupu. Sprawmy, aby po raz kolejny pomoc Wasza i Fundacji Tesco zwiększyła szanse dzieci, będących pacjentami Poradni Kardiologicznej w Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na szybki powrót do zdrowia!

Co udało nam się zrobić w 2019 roku dzięki Waszej pomocy?

Rok 2019 w Fundacji Tesco

Zapewniliśmy ponad 130 tys. posiłków dla blisko 700 podopiecznych placówek Towarzystwa Przyjaciół Dzieci.

Przekazaliśmy ubiegłoroczny 1% na zdrowe odżywianie dzieci z niepełnosprawnościami w Centrum TPD „Helenów”.

Dzięki uczestnikom 8. Biegu Charytatywnego współfinansowaliśmy zakup noża ultradźwiękowego CUSA dla Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie.

Wsparliśmy 750 lokalnych inicjatyw w 2 edycjach programu grantowego „Decydujesz, pomagamy”.

Wręczyliśmy wraz z pracownikami Tesco 765 paczek mikołajowych dla potrzebujących dzieci.

Przyznaliśmy 90 stypendiów edukacyjnych w programie „Mądry Start” dla zdolnych dzieci.

Dziękujemy za Wasze wsparcie!