1% to mało, 1 posiłek - wiele
Dołącz do nas i wspólnie pomóżmy potrzebującym.
Przekaż swój 1% na zdrowe odżywianie dzieci z niepełnosprawnościami.

Jak przekazać 1% podatku?

Rozlicz online
Pobierz program
KRS 0000 418 218

Ile to 1%?

Może wydawać się, że to naprawdę mało. Każdy 1% to jednak równowartość kilku posiłków dla dziecka z niepełnosprawnościami. Posiłków zdrowych, zbilansowanych, przygotowanych przez specjalistów
z zakresu dietetyki.

Dlaczego Helenów?

Fundacja Tesco od 3 lat współpracuje z Centrum Rehabilitacji, Edukacji i Opieki TPD "Helenów", przeznaczając zebrane środki z 1% na dożywianie jego podopiecznych. Program "Zdrowo jem z Fundacją Tesco" został przygotowany tak, by odpowiadał na specjalne potrzeby edukacyjne dzieci z niepełnosprawnościami. Nauka zasad zdrowego trybu życia jest niezwykle ważnym aspektem w wychowaniu każdego dziecka. W przypadku dzieci z niepełnosprawnościami temat ten jest jeszcze ważniejszy, ale i trudniejszy.
Wyjątkowy program, opracowany przez specjalistów związanych z Centrum TPD Helenów, zakłada sfinansowanie zdrowych i zbilansowanych posiłków oraz przeprowadzenie cyklu zajęć edukacyjnych i warsztatowych. Obejmuje również indywidualne konsultacje, mające na celu wyposażenie dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych w niezbędną wiedzę i umiejętności związane z prawidłowym odżywianiem i zdrowym trybem życia. Z programu korzystają dzieci z niepełnosprawnością motoryczna i sprzężoną (motoryczna i intelektualna).

Co udało nam się zrobić w 2018 roku dzięki Waszej pomocy?

Dziękujemy za Wasze wsparcie!