Dzieci pomagają dzieciom – zabierz swoje pociechy na bieg!

17 Sierpnia, 2016
  Aktualności      V edycja - 2016

Pięknym świadectwem solidarności z chorymi dziećmi jest udział w Biegu Charytatywnym Fundacji Tesco Dzieciom ich zdrowych rówieśników – dzieci i młodzieży, którzy każdego roku stają na linii startu dla dobra małych pacjentów krakowskiego szpitala.

Pacjentów w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie jest wielu. Niektórzy z nich trafiają do szpitala w ciężkim stanie zdrowia, ale  dzięki dobremu przygotowaniu lekarzy i specjalistycznemu sprzętowi dzieci mają szansę  otrzymać odpowiednią pomoc. Mali pacjenci często borykają się z trudnymi w leczeniu chorobami, dlatego ważne jest by odnaleźli w sobie MOC do trudnej walki. To dla nich uczestnicy biegu Fundacji Tesco Dzieciom pobiegną 10 września z hasłem „wyBIEGAM poMOC”.

Wszystkich, którzy planują swój udział w biegu zachęcamy – zabierzcie ze sobą swoje rodziny, a zwłaszcza dzieciaki! Specjalnie z myślą o nich zaplanowaliśmy masę atrakcji: Dziecięce Zawody Biegowe
-   zawody będą odbywały sie na Błoniach, w okolicy KS Zwierzyniecki,
- udział w zawodach jest darmowy, koniecznym jest natomiast rejestracja przez Internet http://zapisy.sts-timing.pl/59/ do dnia 4 września 2016 roku, lub Biurze zawodów na Błoniach w dniach 9-10 września 2016 roku,
- wszyscy uczestnicy w ramach pakietu startowego otrzymują koszulkę biegową "wyBIEGAM poMOC",
- dziewczynki i chłopcy biegną na dystansie od 50 do 300 metrów, w zależności od kategorii wiekowych:

BIEG NA 50m
Super Wilki - dzieci urodzone w roku 2011 bądź później

10.00 – start dziewczynki

10.05 – start chłopcy

BIEG NA 100m
Super Orły- dzieci urodzone w roku 2010

10.10 – start dziewczynki

10.15 – start chłopcy

BIEG NA200m
Super Rysie- dzieci urodzone w roku 2008 lub 2009

10.25 – start dziewczynki

10.30 – start chłopcy

BIEG NA 300m
Super Niedźwiedzie-dzieci urodzone w roku 2007 lub 2006

10.40 start razem dziewczynki i chłopcy -osobna klasyfikacja

Bieg Rodzinny

- biegniemy na dystansie 3,525 km,
- start o godzinie 11.00 na bulwarze wokół Błoń krakowskich, od strony ul. Focha (w okolicy stadionu KS Zwierzyniecki),
- trasa prowadzi na wokół Błoń, wzdłuż: al. Focha, ul. Na Błoniach ul. Piastowskiej, al. 3 Maja, al. Focha,
- w biegu nie ma limitów czasowych, trasę nie trzeba koniecznie przebiec – można ją pokonać marszem a nawet spacerkiem,
- w biegu biorą udział zarówno osoby dorosłe, jak i dzieci. Z przyczyn bezpieczeństwa prosimy, aby rodziny z małymi dziećmi nie ustawiały się w czołówce linii startu,
- dzieci i młodzież do 18 r.ż są zwolnione z uiszczania opłat startowych, ale aby wzięły udział w biegu wymagana jest ich rejestracja oraz zgoda na udział  i opieka osoby dorosłej,
- wszyscy uczestnicy w ramach pakietu startowego otrzymują koszulkę biegową "wyBIEGAM poMOC",
- rejestracja dla dzieci przez Internet http://zapisy.sts-timing.pl/59/

Specjalna gra terenowa, ścianka wspinaczkowa, dmuchany plac zabaw, warsztaty taneczne i plastyczne, bieg bobasa na specjalnych matach dla najmłodszych oraz zabawy ruchowe  to atrakcje, z których skorzystać będzie mógł każdy dzieciak uczestniczący w biegu. Na wszystkie maluchy czeka moc atrakcji i wspaniałe nagrody - niespodzianki.