Orszaki św. Mikołaja

16 Grudnia, 2019
  Aktualności      Orszaki Mikołajowe

Orszaki docierają do domów samotnej matki, domów dziecka, oddziałów dziecięcych szpitali, świetlic socjoterapeutycznych TPD, fundacji i instytucji przyszpitalnych oraz specjalnych ośrodków wychowawczych. W tym roku w naszą świąteczną inicjatywę zaangażowało się ponad 120 pracowników Tesco zarówno ze sklepów z całej Polski, jak i Biura Głównego. Mikołaj wraz z orszakiem i prezentami odwiedził łącznie ponad 800 dzieci.

Pracownicy z Żywca kolejny raz udali się z wizytą do dzieci z lokalnej świetlicy socjoterapeutycznej, z Inowrocławia – do jednego z oddziałów miejscowego szpitala, z Łowicza – do Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii, zaś z Biura Głównego w Krakowie – do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Jana Pawła II. W każdym z tych miejsc pracownicy Tesco spotkali się z wielką wdzięcznością ze strony dzieci, które odpłacały im uśmiechem za otrzymane prezenty. W takich momentach nic więcej nie jest potrzebne do szczęścia. :)