Rusza etap głosowania na lokalne inicjatywy, które nagrodzimy grantami w V edycji programu "Decydujesz, pomagamy"

21 Stycznia, 2019
  Aktualności      V edycja - 2018/19

Od 21 stycznia klienci sklepów Tesco mogą głosować na projekty realizowane w ich najbliższej okolicy. Wystarczy do 17 lutego zrobić zakupy w Tesco, a otrzymany wraz z paragonem żeton wrzucić do urny. Zgłoszone projekty dotyczą między innymi edukacji, promocji zdrowego stylu życia, rewitalizacji przestrzeni miejskich, aktywizacji niepełnosprawnych i osób starszych, działań na rzecz zwierząt i środowiska naturalnego czy pielęgnowania lokalnych tradycji.

W V edycji programu w każdym ze 125 mikroregionów przyznane zostaną trzy granty,
w wysokości 5 000, 3 000 i 1 000 złotych.

Pomysłowość uczestników programu „Decydujesz, pomagamy” z każdą edycją coraz bardziej nas zaskakuje. Zgłaszane projekty mają realny wpływ na najbliższe otoczenie mieszkańców, dlatego klientów Tesco gorąco zachęcam do głosowania, a organizacje do promowania swojego przedsięwzięcia. Wierzymy, że działania prowadzone przez Tesco mogą zmienić świat wokół nas na lepszy. – opowiada Katarzyna Michalska-Miszczyk Prezes Fundacji Tesco.

Listę projektów, na które można głosować w sklepach Tesco w ramach V edycji programu „Decydujesz, pomagamy” oraz dotychczasowo zrealizowane projekty można znaleźć na stronie www.tesco.pl/pomagamy.