Etap zgłaszania wniosków w V edycji programu "Decydujesz, pomagamy" przedłużony!

19 Listopada, 2018
  Aktualności      V edycja - 2018/19

Program grantowy „Decydujesz, pomagamy” jest realnym wsparciem dla lokalnej społeczności, która aktywnie działa na rzecz najbliższej okolicy. Termin przyjmowania zgłoszeń do V edycji został przedłużony do 28.11.2018r.
To ostatnia szansa na podjęcie walki o granty o łącznej puli 1 125 000 złotych.

Zgłoś swój pomysł do 28 listopada 2018 roku!

Aktywni mieszkańcy naszego kraju mają jeszcze kilka dodatkowych dni na zgłoszenie pomysłów do V edycji programu. Zgłaszane projekty mogą dotyczyć edukacji, promocji zdrowego stylu życia, rewitalizacji przestrzeni miejskich, aktywizacji osób starszych, działań na rzecz zwierząt i niemarnowania żywności, pielęgnowania lokalnych tradycji lub innych obszarów, na które mieszkańcy chcieliby zwrócić uwagę.

Formularz zgłoszeniowy, znajdujący się na stronie wwww.tesco.pl/pomagamy aktywny będzie do północy 28 listopada 2018 roku.

Do programu mogą zgłosić się tak naprawdę wszyscy: organizacje pozarządowe, grupy nieformalne,  spółdzielnie socjalne oraz instytucje publiczne, takie jak: przedszkole publiczne, szkoła publiczna, instytucja kultury, biblioteka publiczna, ośrodek pomocy społecznej.

Wszystko w rękach mieszkańców!

Chcemy jak najbardziej kompleksowo wspierać lokalne społeczności, dlatego już po raz drugi zdecydowaliśmy, że nagrodzimy wszystkie trzy projekty, które przejdą do etapu głosowania w sklepach. Mieszkańcom pozostawiamy zadecydowanie o wysokości przyznanego grantu, ponieważ to oni dokładnie wiedzą, który projekt najbardziej wpasuje się w ich potrzeby. Dofinansowanie w realizacji  nawet najmniejszych działań lokalnych może znacząco wpłynąć na modernizację najbliższego otoczenia, dlatego gorąco zachęcam do próbowania swoich sił w programie.

Od 2016 roku w całej Polsce  w ramach programu mieszkańcy zrealizowali 815 projektów społecznych, na które otrzymali od Tesco i Fundacji Tesco łącznie ponad 3 mln złotych.

Więcej informacji o programie znajduje się na stronie internetowej: www.tesco.pl/pomagamy