Zakończyliśmy etap składania wniosków do IV edycji programu grantowego “Decydujesz, pomagamy”

12 Kwietnia, 2018
  Aktualności      IV edycja - 2018

Dziękujemy wszystkim organizacjom, instytucjom i grupom nieformalnym, które zgłosiły swoje projekty do programu. Już 7 maja rozpoczynamy etap głosowania, po którym dowiemy się, jakie inicjatywy sfinansuje Fundacja Tesco.

Z przyjemnością informujemy, że etap składania wniosków do IV edycji naszego programu grantowego dobiegł końca. Do programu zgłoszonych zostało blisko 800 projektów, spośród których, w każdym z mikroregionów, Komisja Grantowa wybierze po trzy inicjatywy, które przejdą do otwartego głosowania klientów w sklepach Tesco. W praktyce każdy projekt, który dojdzie do etapu głosowania zwycięży, jednak to liczba głosów, oddanych przez klientów Tesco, przesądzi czy grant wynosił będzie 5 000, 3 000 czy 1 000 złotych. Przekażemy aż 375 grantów na łączną kwotę 1 125 000 złotych.

O tym, kto weźmie udział w głosowaniu, poinformujemy 27 kwietnia na stronie internetowej programu www.tesco.pl/pomagamy