Przed startem... Biegnij na ratunek w najbliższą sobotę!

23 Sierpnia, 2017
  Aktualności      VI edycja - 2017

Już w tę sobotę - 26 sierpnia - na krakowskich Błoniach wystartuje 6. Bieg Charytatywny Fundacji Tesco. W wydarzeniu wezmą udział wszyscy, którzy chcą pomóc najmłodszym pacjentom i wesprzeć zakup karetki neonatologicznej dla Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. Bieg to nie tylko wydarzenie sportowe, ale również liczne atrakcje dla całych rodzin – w programie znajdą się liczne pokazy i warsztaty.

Bieg Charytatywny Fundacji Tesco to święto dla całych rodzin. 26 sierpnia na Błoniach spotkają się ci, którzy pod hasłem „BIEGNIJ NA RATUNEK” chcą pomóc dzieciom w Małopolsce i aktywnie spędzić czas „na sportowo”. Atrakcji jak zwykle nie zabraknie! Przewidziano konkurencje:

- Biegi Dzieci, więcej informacji >>>

- Bieg Rodzinny, więcej informacji >>>

- Bieg Główny, więcej informacji >>>

- Bieg na Szpilkach, więcej informacji >>>

Wszystkie konkurencje będą odbywały się zgodnie z programem wydarzenia, więcej informacji>>>

Najmłodsze dzieciaczki w dowolnej chwili w przedziale czasowym od g. 9 do 13 będą mogły wziąć udział w biegu bobasa.

Na Błoniach każdy znajdzie coś dla siebie wśród licznych pokazów i warsztatów związanych z tematyką zdrowego stylu życia. Dzieciaki będą mogły zapoznać się też
z działalnością służb państwowych – na najmłodszych będzie czekała wyposażona karetka, wóz strażacki oraz wozy policyjne. Młodzi wyczynowcy będą mogli spróbować sił na ściance wspinaczkowej GOPR-u oraz w mini grze terenowej.

W piatek (g. 15.30 - 20.30) i w sobotę (od godz. 7.00) działać będzie Biuro Zawodów, w którym prowadzone będą jeszcze zapisy (w miarę wolnych miejsc) i rejestracja (odbiór numerów startowych i pakietów). Biuro Zawodów zlokalizowane będzie w namiocie na terenie zielonym krakowskich Błoń od strony Al. 3 Maja (na wysokości stadionu miejskiego im. H. Reymana).

– Przygotowania do biegu to intensywna i pełna wyzwań praca dla całego zespołu Fundacji. Ogromny wysiłek wynagradza nam uśmiech dzieci, którym możemy pomóc. Dzięki zebranym środkom i wsparciu wszystkich osób dobrego serca będzie możliwa pomoc najmłodszym pacjentom Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. Celem tegorocznego biegu jest zakup karetki neonatologicznej „N”, której zakup jest konieczny, by ratować zdrowie i życie noworodków. Zapraszamy na bieg - bądźmy tam wszyscy, by pokazać nasze wsparcie dla małych pacjentów szpitala – mówi Katarzyna Michalska-Miszczyk, prezes Fundacji Tesco.