Od 5 lat pomagamy małym pacjentom

10 Lipca, 2016
  Aktualności      V edycja - 2016

Fundacja Tesco Dzieciom od blisko 5 lat współpracuje z Uniwersyteckim Szpitalem Dziecięcym w Krakowie i każdego roku przekazuje szpitalowi dochód z biegów charytatywnych. Co udało nam się osiągnąć w tym czasie?

Łącznie, w ciągu blisko 5  lat Fundacja przekazała ponad 412 tys. złotych, które przeznaczone zostały na poprawę warunków leczenia małych pacjentów. Dzięki tym środkom przeprowadziliśmy remont świetlic oraz zakupiliśmy doposażenie i sprzęt medyczny dla  Kliniki Onkologii i Hematologii oraz Kliniki Neurologii, gruntownie wyremontowaliśmy i doposażyliśmy w sprzęt rehabilitacyjny salę gimnastyczną Zakładu Fizjoterapii, zakupiliśmy sprzęt medyczny i ratunkowy dla Oddziału Oparzeń i Neurochirurgii oraz Szpitalnego Oddziału Ratunkowego

Największym sukcesem wszystkich uczestników, darczyńców i wolontariuszy naszych biegów jest to, że dzięki nim mali pacjenci szpitala leczą się w przyjaznych warunkach, i korzystają z nowoczesnej aparatury medycznej. Pamiętajmy, że każdy, kto dołącza do Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco Dzieciom, to bohater z wielką mocą ratowania życia i zdrowia dzieciaków.