Biegasz, aby...

6 Sierpnia, 2015
  Aktualności      Bieg Charytatywny      IV edycja - 2015

...dobrze wyglądać? Być zdrowym? Super! Biorąc udział w IV Biegu Charytatywnym Fundacji Tesco Dzieciom dbasz o zdrowie nie tylko swoje, ale także małych pacjentów Uniwersyteckiego Szpitala w Krakowie-Prokocimiu. Stajesz się częścią naszej biegowej rodziny i wraz z Fundacją Tesco Dzieciom biegasz, by pomagać najmłodszym.
Nie biegasz? Nic straconego! Mamy masę innych atrakcji, które umilą czas każdemu.
.

Specjalnie dla wszystkich sympatyków biegania przygotowaliśmy aż trzy dystanse biegów: rodzinny na trasie 3,5 km, profesjonalny na trasie 10 km oraz 100-metrowy bieg na szpilkach. 12 września na krakowskich Błoniach czekamy na każdego, kto lubi biegać i pomagać innym – dochód z wydarzenia zostanie przekazany na rzecz Szpitala i pozwoli na wyposażenie Szpitalnego Oddziału Ratunkowego, m.in. specjalistycznej wanny do mycia poparzonych pacjentów.

Już po raz czwarty środki zebrane podczas Biegu przekazujemy na rzecz Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie-Prokocimiu. Do tej pory wsparliśmy Szpital kwotą ponad 270 tys. zł dzięki czemu udało się wyremontować sale szkolne, świetlice oraz sale rehabilitacyjne. Za każdym razem cieszymy się, że pacjenci Szpitala mogą wracać do zdrowia w lepszych warunkach -
 mówi Katarzyna Michalska-Miszczyk, Prezes Zarządu Fundacji Tesco Dzieciom. Muszę podkreślić, że to wszystko nie byłoby możliwe, gdyby nie ogromna zaangażowanie: partnerów, darczyńców, wolontariuszy i uczestników Biegu. Mamy nadzieję, że i tym razem pokażemy, że razem możemy naprawdę dużo!Czwarta odsłona Biegu...

Nie czekaj – zapisz się już dziś!

Warunkiem uczestnictwa w Biegu jest rejestracja na stronie online.datasport.pl/zapisy/portal/zawody.php?zawody=1855  lub w Biurze Zawodów na Błoniach) oraz dokonanie opłaty startowej, której wysokość zależy od rodzaju biegu oraz terminu dokonania wpłaty. Dzieci i młodzież (do lat 18) mogą wziąć udział w biegu bezpłatnie, jednak muszą się zarejestrować. Więcej informacji: Regulamin biegu
Każdy uczestnik Biegu otrzyma upominek za udział w wydarzeniu (medal oraz pakiet startowy), zaś dla najlepszych przewidziane są nagrody rzeczowe. Jednak w tym dniu nie wynik będzie najważniejszy, a pomoc chorym dzieciom.
Każdy z biegaczy otrzyma również pamiątkową koszulkę – w tym roku naprawdę wyjątkową, bo zaprojektowaną przez małych pacjentów Szpitala! Zobaczcie jak wyglądało przygotowanie koszulki - https://notjustshop.com/en/content/39-tescofoundation.

Dobra zabawa gwarantowana!

IV Bieg Charytatywny to wydarzenie dla całej rodziny, na którym nikt nie będzie się nudził! 12 września krakowskie Błonia będą tętniły życiem – czekają na Was: zawody na krótkich dystansach oraz gry i zabawy dla dzieci, wielkie grillowanie, kibicowanie podczas III Charytatywnego Turnieju Piłki Nożnej o Puchar Prezesa Tesco, a to wszystko w rytmie przygrywającego cały dzień zespołu bębniarskiego. Oprócz tego zapraszamy na loterię fantową z atrakcyjnymi nagrodami, naukę pierwszej pomocy, pokazy strażackie i policyjne, a miłośników zwierząt na pokazy psów specjalistycznie szkolonych, dogoterapię. Będziecie mieli również możliwość przygarnięcia bezdomnych zwierząt, które znajdują się pod opieką Stowarzyszenia DogRescue.

Dla młodszych...

O atrakcje dla najmłodszych zadbają wolontariusze z dwóch krakowskich przedszkoli: „Kangurowego Przedszkola” oraz „Słonecznego Wzgórza”. Na tych naprawdę małych – które jeszcze nie chodzą, ale już raczkują – wolontariusze przygotowali bieg dla dzieci raczkujących na specjalnie do tego przygotowanej macie. Dzieci do 10 lat mogą wziąć udział w dodatkowych zawodach biegowych na różnych dystansach: na 50, 100, 200 i 300 m. Na wszystkich czekają medale i pakiety startowe, a dla najlepszych nagrody! Zapisy na dodatkowe zawody biegowe odbędą się w dniu biegu, w Biurze Zawodów.
Ale to nie koniec atrakcji dla dzieci – czekają na nie wielkie dmuchańce i pyszna wata cukrowa!

Trasa biegu na 10 km

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom uczestników poprzednich Biegów Charytatywnych przygotowaliśmy trasę biegu na 10 km wychodzącą poza teren Błoń. W okolice startu biegu – Bulwary Wiślane (deptak w okolicy skrzyżowania Al. Daszyńskiego z ul. Podgórską), będą kursowały specjalne autobusy, które będą dowozić biegaczy z Błoń na start.

Program wydarzenia

W tym roku każdy z biegaczy będzie miał możliwość odebrania pakietu startowego dzień wcześniej (11 września).

PLANOWANA GODZINA PROGRAM
Piątek - 11 września 2015 r.
17:00 – 20:00 Zgłoszenia i weryfikacja w Biurze Zawodów Uczestników BIEGU GŁÓWNEGO (10km) oraz RODZINNEGO (3,53km)
Sobota - 12 września 2015 r.
7.30 – 10.20 Zgłoszenia i weryfikacja w Biurze Zawodów Uczestników BIEGU GŁÓWNEGO (10km) oraz RODZINNEGO (3,53km)
10.15 Sorrir por favour – koncert
10.30 ROZGRZEWKA DLA ZAWODNIKÓW Z FITNESS PLATINIUM
11.00 START BIEGÓW GŁÓWNEGO (10 km) oraz RODZINNEGO (3,53km)
12.15 Sorrir por favour – koncert
7.30 – 12.30 Zgłoszenia i weryfikacja w Biurze Zawodów Uczestników BIEGU NA SZPILKACH – 100 m
13.00 START BIEGU NA SZPILKACH
9.30 – 14.00 Gry, zabawy dla dzieci
8.30 – 9.30 Zgłoszenia w Biurze Zawodów Uczestników BIEGÓW DLA DZIECI
· dzieci urodzone w roku 2010 bądź później
· dzieci urodzone w roku 2009
· dzieci urodzone w roku 2007 lub 2008
· dzieci urodzone w roku 2005 lub 2006
ZAPISY NA ZAWODY DLA DZIECI ODBYWAĆ SIĘ BĘDĘ 12 WRZEŚNIA 2015 R.
12.30 Losowanie nagród w loterii
12.35 Dekoracja zwycięzców zawodów dla dzieci
13.15 Dekoracja zwycięzców Biegu Głównego (10 km)
13.30 Losowanie nagród w loterii