50 267,59 złotych dla Kliniki Hematologii i Onkologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie

17 Października, 2012
  Aktualności      Bieg Charytatywny      I edycja - 2012

Kwota, zebrana podczas I Biegu Charytatywnego Tesco Dzieciom przekroczyła najśmielsze oczekiwania organizatorów i była niemałym zaskoczeniem dla przedstawicieli Szpitala. Początkowo zakładaliśmy, że celem charytatywnym biegu będzie sfinansowanie remontu i zakup doposażenia świetlicy dla dzieci w Klinice Onkologii i Hematologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. Jednak dzięki hojności licznych darczyńców i uczestników biegu Fundacja będzie mogła pomóc Klinice w znacznie szerszym zakresie. Za zebrane środki uda nam się również zakupić niezbędny sprzęt medyczny dla Kliniki.

Termin, w którym odnowiona świetlica zostanie oddana do użytku małych pacjentów przewidywany jest na 6 grudnia. O postępach prac będziemy informować na bieżąco na naszej stronie internetowej.

Teraz świetlica wygląda tak:

A to, jak będzie wyglądać za dwa miesiące będzie najlepszym podziękowaniem dla wszystkich, którzy wsparli naszą pomoc dla szpitala!