Dziękujemy za udział w I Biegu Charytatywnym Tesco Dzieciom

24 Września, 2012
  Aktualności      Bieg Charytatywny      I edycja - 2012

Blisko 500 osób wzięło udział w biegu, organizowanym przez naszą Fundację. Uczestnicy „wybiegali” ponad 40 tysięcy złotych dla Kliniki Onkologii i Hematologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie.
W sobotę 22 września o godz. 11.00 na krakowskich Błoniach wystartował I Bieg Charytatywny Tesco Dzieciom. Na trasie o długości 3,5 km ścigało się ze sobą blisko 500 uczestników. Osoby różne pod względem wieku, płci i miejsca zamieszkania połączył wspólny cel – pobiegli na rzecz potrzebujących dzieciaków.

To pierwsze tego typu przedsięwzięcie naszej Fundacji – i cieszy nas bardzo, że tak wiele osób odpowiedziało na nasze zaproszenie aby spędzić z Fundacją Tesco Dzieciom jesienny weekend na sportowo a przy okazji pomóc potrzebującym dzieciakom – podsumowała Beata Rożek, Prezes Zarządu Fundacji Tesco Dzieciom. Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w naszej imprezie – zarówno biegaczom, jak i tym, którzy pomogli nam w organizacji. Dzięki hojności uczestników oraz licznych darczyńców i sponsorów udało nam się zebrać kwotę, która znacznie przewyższyła nasze najśmielsze marzenia.

Już teraz wiadomo, że wysokość darowizny przekroczy 40 tys. złotych. W sobotę na symbolicznym czeku znalazła się kwota 40 312,84 złotych, ale czekamy jeszcze z finalnym podsumowaniem akcji do najbliższego piątku – wówczas to powinny spłynąć na konto Fundacji wszystkie darowizny od uczestników, darczyńców i sponsorów. Początkowo zakładano, że celem charytatywnym biegu będzie sfinansowanie remontu i doposażenia świetlicy dla dzieci w Klinice Onkologii i Hematologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. W tej chwili już wiadomo, że Fundacja będzie mogła pomóc Klinice w znacznie szerszym zakresie. O tym w jaki sposób zebrane środki zostaną wykorzystane przez Klinikę będziemy informować na bieżąco.

Dziękujemy wszystkim za udział , wsparcie organizacyjne i finansowe przedsięwzięcia oraz hojność, jaką okazali na rzecz małych pacjentów Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie.

Sponsorami I Biegu Charytatywnego były firmy : Tesco Polska, Nestle, Unilever i Antal International.

Realizację celu charytatywnego Biegu wsparły firmy:

Aspen Sp. z o o., Pulire Sp. z o o., Era Sp. z o o., Muster Sp. z o o, Panel Serwis Maciej Ryżyński, Maxus Kopczyk Sp. z o o, Matmax Systemy Sprzątające, Golden Rule Sp. z o o., Dussman Sp. z o o., Specjalistyczne Usługi , Porządkowo- Czystościowe Clean Plus, Impel Market Partner Sp. z o.o., Wrigley Poland Sp. z o.o., Inventory Solutions Polska Sp. z o.o., Invent Sp. z o.o., RGIS Usługi Inwentaryzacyjne Sp. z o.o, SCOT Sp. z o.o., Agencja Ochrony TFK.