TPD i Fundacja Tesco - razem w trosce o najmłodszych!

Współpraca Fundacji Tesco  z Towarzystwem Przyjaciół Dzieci trwa od samego początku jej istnienia. Każdego roku wolontariusze Fundacji odwiedzają nasze świetlice i ogniska z okazji Mikołajek, oprawiając animacyjnie i upominkowo całą imprezę.

Wychowankowie naszego Stowarzyszenia korzystają także z programu dożywiania „Zdrowo jeść”. Pomoc Fundacji Tesco pozwala nie tylko sfinansować pełnowartościowy posiłek dla dzieci, ale także cały szereg ciekawych warsztatów i wycieczek kulinarnych, zajęć o tematyce zdrowego stylu żywienia i życia, spotkań z pediatrami, dietetykami, stomatologami w charakterze poradnictwa dla dzieci i rodziców.

Działania Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Krakowie są jak mechanizm wiatraczka – chcemy by ten kręcił się, a jego kolorowe ramiona zlewały się w całość obrazu ze składowymi: mądrością, refleksją, rozwojem i wielobarwnością życiową. Czasami szara rzeczywistość próbuje unieruchomić wir naszego wiatraka – dobrze, że takie organizacje jak Fundacja Tesco wiedzą jak, gdzie i w jakim natężeniu skierować podmuch z pomocą, by wszystko dalej sprawnie się kręciło.

Ewa Stec,  TPD Kraków