Fundacja Happy Kids

Fundacja Happy Kids od 13 lat pomaga potrzebującym dzieciom. Wśród Podopiecznych Fundacji są dzieci osierocone oraz te, których rodzice są pozbawieni praw rodzicielskich bądź mają je ograniczone.

Wszystkie te dzieci łączy jedno: marzenie o prawdziwym domu, wypełnionym miłością oraz bezpieczeństwem. Fundacja Happy Kids swą misją uczyniła spełnienie tych marzeń - od początku swej działalności tworzy i prowadzi Rodzinne Domy Fundacji Happy Kids. W domach tych pracują Rodzice Zastępczy, którzy z poświęceniem i oddaniem wykonują ten bardzo trudny i odpowiedzialny zawód. Domy, które tworzy Fundacja, stają się dla dzieci namiastką naturalnej rodziny, dają azyl, przywracają poczucie bezpieczeństwa i wiarę w siebie.

Fundacja Happy Kids prowadzi również szereg projektów społecznych na rzecz poprawy warunków życia dzieci i młodzieży, m.in.: Przystanek Happy Bus, Piknik lotniczy, czy akcja „Przytul” – zostań rodzicem zastępczym.

Więcej informacji: www.happykids.org.pl

Znalezione obrazy dla zapytania fundacja happy kids

Fundacja Tesco Dzieciom