O programie

Dzięki wsparciu naszej Fundacji 375 inicjatyw społecznych w środowiskach lokalnych otrzyma grant na realizację projektu społecznego. Zapraszamy do udziału w Programie „Decydujesz, pomagamy”.

Program „Decydujesz, pomagamy” jest wspólną inicjatywą Tesco oraz Fundacji Tesco. Łączna pula grantów w programie to 1 125 000 PLN. Celem tego działania jest wsparcie i promocja zaangażowania społecznego w rozwój lokalnych społeczności.

Program skierowany jest do organizacji pozarządowych i nieformalnych grup mieszkańców aktywnie działających w środowiskach lokalnych. Nagrodami w konkursie jest 375 grantów z przeznaczeniem na realizację projektu społecznego. Wybór zwycięskich projektów będzie odbywał się dwustopniowo: w pierwszej kolejności Komisja Grantowa dokona wyboru najciekawszych projektów, które następnie zostaną poddane głosowaniu, przeprowadzonym lokalnie wśród klientów w wybranych sklepach Tesco.

Spośród zgłoszonych pomysłów, w każdym z mikroregionów, jury wybierze po trzy projekty, które przejdą do otwartego głosowania klientów Tesco. W praktyce każda organizacja, która dojedzie do etapu głosowania zwycięży, jednak to liczba głosów, oddanych przez klientów Tesco, przesądzi czy grant wynosił będzie 5000, 3000 czy 1000 złotych.

Aby wziąć udział w programie należy zgłosić swój projekt społeczny, zgodnie z wymaganiami regulaminowymi, które dostępne są na stronie www.pomagamy.tesco.pl.

Jeżeli macie pomysł na to, jak poprawić jakość życia mieszkańców Waszej okolicy - zachęcamy do aplikowania w Programie. Wspólnymi siłami napiszmy szczęśliwą historię dla Waszych rodzin, sąsiadów i przyjaciół.

Kontakt dla mediów:

Agencja Garden of Words