I edycja

20 Stycznia, 2017
Zobacz efekty I edycji programu "Decydujesz, pomagamy"

Pierwsza edycja programu „Decydujesz, pomagamy” przerosła nasze najśmielsze oczekiwania. Nie tylko ze względu na aktywizację mieszkańców i lokalnych społeczności, czego dowodem jest ponad 1000 zgłoszonych do programu projektów i aż 5,5 miliona głosów oddanych przez klientów Tesco. Jesteśmy pod wrażeniem samych rezultatów, czyli 160 zrealizowanych projektów: różnorodnych, ciekawych, innowacyjnych, które zmieniły na lepsze swoje otoczenie i wspierały mieszkańców w realizacji ich pasji.

14 Czerwca, 2016
Wspólnie zdecydowaliśmy do kogo mają trafić granty w programie „Decydujesz, pomagamy”

7 czerwca zakończyło się głosowanie na lokalne inicjatywy prospołeczne w programie „Decydujesz, pomagamy”. W całym kraju aż  160 organizacji pozarządowych oraz grup nieformalnych wywalczyło w głosowaniu granty o wysokości po 5000 zł każdy, a klienci oddali na nie ponad 5,5 milionów głosów.

11 Maja, 2016
Już od dziś możecie wybierać zwycięzców w programie „Decydujesz, pomagamy”

Do 7 czerwca klienci sklepów Tesco będą decydować, jakie inicjatywy prospołeczne powinny otrzymać dofinansowanie w programie „Decydujesz, pomagamy”. O tym, kto otrzyma dofinansowanie na zrealizowanie swoich wymarzonych pomysłów, zdecydują mieszkańcy poszczególnych regionów w otwartych głosowaniach w sklepach Tesco. Do finału dostało się 420 organizacji, które w sumie otrzymają 800 000 zł.