Towarzystwo Przyjaciół Dzieci

Towarzystwo Przyjaciół Dzieci jest jedną z najstarszych organizacji w Polsce, działającą na rzecz potrzebujących dzieci. Od ponad 100 lat pomaga polskim rodzicom, władzom samorządowym i państwowym w wypełnianiu ich obowiązków wobec dzieci.

Praca Towarzystwa oparta jest przede wszystkim na osobistym zaangażowaniu ludzi, którym zależy na poprawie warunków życia polskich dzieci – członków, działaczy, pracowników i wolontariuszy. Ich praca w środowiskach lokalnych i wrażliwość na potrzeby najmłodszych sprawiają, że organizacja niezależnie od czasów, w których działała, zawsze odpowiadała na najpilniejsze potrzeby dzieci.

Hasło Towarzystwa „Wszystkie dzieci są nasze” już na trwałe zagościło w społecznej świadomości. Korzystają na tym dzieci, bowiem tym jakże prostym sloganem od lat buduje się pozytywne postawy społeczne oraz zachęca szerokie rzesze naszego społeczeństwa do partycypacji w budowaniu lepszych szans dla kolejnych pokoleń.

Obecnie Towarzystwo jest organizacją pożytku publicznego. Posiada swoje ogniwa we wszystkich województwach oraz większości powiatów, miast i gmin a w ramach swojej działalności zajmuje się:

Więcej informacji: www.tpd.org.pl

Razem na rzecz potrzebujących dzieci