O programie

Fundacja Tesco Dzieciom jest organizatorem biegu charytatywnego od 2012 roku.

Bieg jest inicjatywą otwartą dla wszystkich – zapraszamy do uczestniczenia w nim partnerów, darczyńców, wolontariuszy i biegaczy - wszystkich ludzi dobrej woli, którym nie jest obojętny los potrzebujących dzieci. Dochód z biegu przekazywany jest na poprawę warunków leczenia i zakup sprzętu medycznego dla małych pacjentów Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie - dlatego ilość osób, organizacji i instytucji biorących udział w tym wydarzeniu przelicza się na pomoc przekazaną potrzebującym dzieciakom.

Z roku na rok Bieg Charytatywny Fundacji Tesco Dzieciom cieszy się coraz większym zainteresowaniem – w inicjatywę angażuje się coraz więcej partnerów, uczestników i patronów - wśród nich przedstawiciele władz i instytucji państwowych.
Ewoluuje również formuła tego wydarzenia – przy jego okazji organizowane są liczne imprezy towarzyszące, szczególnie atrakcyjne dla najmłodszych uczestników i rodzin promujące zdrowy tryb życia i ochronę zdrowia.

Przekazaliśmy ponad

612000złotych

na rzecz Małych Pacjentów Szpitala!