O programie

Nasza Fundacja w swoich działaniach pamięta również o dzieciach, które są „najbliżej” nas – o dzieciach Pracowników Tesco Polska.

Pragniemy, aby ta grupa młodych ludzi była szczególnie wyróżniona spośród grona naszych Beneficjentów. Chcemy dać im szansę na lepszy –„Mądry start” w dorosłe życie, toteż wśród inicjatyw naszej Fundacji jest program stypendialny dla dzieci naszych pracowników.

W ramach programu, na podstawie spływających do Fundacji wniosków rekrutowana jest grupa stypendystów, dla których wsparcie finansowe na edukację w kolejnym roku szkolnym będzie z jednej strony nagrodą (za wzorowe zachowanie i bardzo dobre wyniki w nauce oraz aktywność społeczną), z drugiej zaś niezbędną pomocą, dającą szansę na osiąganie lepszych wyników (bierzemy pod uwagę możliwości finansowe rodzin uczniów).

Stypendia są wykorzystywane przez uczniów przede wszystkim na uczestnictwo w zajęciach pozaszkolnych (np. kursy językowe, zajęcia dodatkowe o charakterze edukacyjnym) oraz zakup niezbędnych podręczników i książek.

Ufundowaliśmy już

461stypendiów