Kreatywne pomaganie

Nauka przez zabawę - to najbardziej efektywna forma edukacji. Dlatego z myślą o dzieciakach przygotowaliśmy krzyżówkę, wykreślankę i "Kalendarz dobrych uczynków", które w łatwy i ciekawy sposób pokażą im, jak ważne jest pomaganie innym.

Wystarczy pobrać i wydrukować poniżej zamieszczone materiały, aby rozpocząć zabawę i przygodę z pomaganiem.
Zachęcamy, aby z naszych kreatywnych zabaw korzystać w domu, jednak mogą one być również wykorzystywane podczas zorganizowanych zajęć z dziećmi. Zachęcamy nauczycieli, wychowawców, instruktorów i inne osoby pracujące z dziećmi i młodzieżą do pracy wychowawczej, w oparciu o wykreślankę, krzyżówkę i "Kalendarz dobrych uczynków". No to do dzieła!

KRZYŻÓWKA

Wszystkie hasła naszej krzyżówki związane są z pomaganiem. W czasie rozwiązywania krzyżówki przyda się pomoc dorosłego.
Pobierz krzyżówkę tutaj >>

WYKREŚLANKA

Wykreślanka na pewno spodoba się wszystkim dzieciom. Ćwiczy spostrzegawczość i cierpliwość. Hasło wykreślanki na pewno zainspiruje dzieci do pomogania!
Pobierz wykreślankę tutaj>>

KALENDARZ DOBRYCH UCZYNKÓW

Uzupełnianie kalendarza wymaga systematyczności i cierpliwości. Chcesz dowiedzieć się jak to zrobić? Zapoznaj się z instrukcją, która podpowie Ci jak należy go uzupełniać:

Pobierz instrukcję tutaj>>

A następnie skorzystaj z pozostałych materiałów:

Pobierz kalendarz w formacie A4 - tutaj>>

Pobierz kalendarz w formacie A3 - tutaj>>

Pobierz kostkę z obrazkami - tutaj>>