…wyBIEGAM poMOC

Pobiegnij z nami

Każdy, kto chciałby wziać w V Biegu Charytatywnym Fundacji Tesco Dzieciom już teraz może zaplanować swój udział w poszczególnych zawodach. Zachęcamy do zapoznania się z zasadami uczestnictwa oraz zapisu i uiszczania opłat na poszczególne biegi.

Bieg Rodzinny:

- biegniemy na dystansie 3,525 km, start o godzinie 11.00 na bulwarze wokół Błoń krakowskich, od strony ul. Focha (w okolicy stadionu KS Zwierzyniecki),

- trasa prowadzi na wokół Błoń, wzdłuż: al. Focha, ul. Na Błoniach ul. Piastowskiej, al. 3 Maja, al. Focha.

- w biegu nie ma limitów czasowych, trasę nie trzeba koniecznie przebiec – można ją pokonać marszem a nawet spacerkiem,

- w biegu biorą udział zarówno osoby dorosłe, jak i dzieci

- z przyczyn bezpieczeństwa prosimy, aby rodziny z małymi dziećmi nie ustawiały się w czołówce linii startu.

Dzieci i młodzież do 18 r.ż. sa zwolnione z uiszczenia opłat startowych, ale aby wzięły udział w biegu wymagana jest ich rejestracja.

Szczegóły w regulaminie.

Rejestracja i opłaty dla dorosłych uczestników:

Rejestracja przez Internet http://zapisy.sts-timing.pl/59/ i płatność na konto bankowe 12 2490 0005 0000 4600 9939 5237 (tytuł przelewu: bieg rodzinny Fundacji Tesco Dzieciom/imię i nazwisko/rok urodzenia) do dnia 4 września 2016 roku

30 PLN

Rejestracja i płatność gotówką w Biurze zawodów na Błoniach w dniach 9-10 września 2016 roku

50 PLN

•

Bieg Główny:

- biegniemy na dystansie 10 km,start o godzinie 11.00 na Bulwarach Wiślanych (deptak w sąsiedztwie al. Daszyńskiego i ul. Podgórskiej),  dla biegaczy będzie zapewniony darmowy transport z pętli na Cichym Kąciku do miejsca startu biegu

- autobusy będą odchodziły o godz. 9.30, 9.45, 9.55, 10.05, 10.15

- trasa prowadzi przez Bulwar Kurlandzki, Kładkę Bernatkę, Bulwar Podolski, ul. Rollego, Most Retmański, ul. Ludwinowska, Bulwar Wołyński, Bulwar Poleski, ul. Tyniecka, most Zwierzyniecki, ul. Malczewskiego, Diabelski Most, ul. Zaścianek, ul. Malczewskiego, ul. Królowej Jadwigi, al. Focha, ul. Emaus, ul. Piastowska,  al. 3 Maja, al. Focha

- trasa biegu jest zróżnicowana krajobrazowo – biegnie bulwarami Wisły oraz przez tereny zielone krakowskiego Zwierzyńca

- w połowie trasy – na ul. Malczewskiego na biegaczy czeka małe wyzwanie – podbieg pod Diabelski Most

- limit czasowy biegu wynosi 90 minut, w biegu biorą udział wyłącznie osoby dorosłe. Rejestracja i opłaty dla uczestników:

40 PLN

60 PLN

Bieg na Szpilkach:

-biegniemy na dystansie 100 metrów,

- start o godzinie 13.00 na deptaku Błoń Krakowskich, w okolicy KS Zwierzynieckiego,

- trasa prowadzi po nawierzchni asfaltowej,

- obuwie musi zostać zatwierdzone przed startem w Biurze zawodów i spełniać określone parametry – cienko zakończony co najmniej 7 cm obcas, cholewka nie sięgająca powyżej kostki, brak dodatkowych mocowań buta do stopy, w biegu biorą udział wyłącznie osoby dorosłe.

Rejestracja i opłaty dla uczestników:

Dziecięce Zawody Biegowe:Dziewczynki i chłopcy biegną na dystansie od 50 do 300 metrów, w zależności od kategorii wiekowych:
  •

Zawody będą odbywały się na Błoniach, w okolicy KS Zwierzyniecki. Udział w zawodach jest darmowy, koniecznym jest natomiast rejestracja przez Internet Rejestracja przez Internet http://zapisy.sts-timing.pl/59/ do dnia 4 września 2016 roku, lub Biurze zawodów na Błoniach w dniach 9-10 września 2016 roku

Rejestracja przez Internet http://zapisy.sts-timing.pl/59/ i płatność na konto bankowe 12 2490 0005 0000 4600 9939 5237 (tytuł przelewu: bieg główny Fundacji Tesco Dzieciom/imię i nazwisko/rok urodzenia)do dnia 4 września 2016 roku

30 PLN

35 PLN

BIEG NA 50m Super Wilki - dzieci urodzone w roku 2011 bądź później

10.00 – start dziewczynki

10.05 – start chłopcy

BIEG NA 100mSuper Orły- dzieci urodzone w roku 2010

10.10 – start dziewczynki

10.15 – start chłopcy

BIEG NA200mSuper Rysie- dzieci urodzone w roku 2008 lub 2009

10.25 – start dziewczynki

10.30 – start chłopcy

BIEG NA 300 mSuper Niedźwiedzie-dzieci urodzone w roku 2007 lub 2006

10.40 start razem dziewczynki

i chłopcy -osobna klasyfikacja

Kup koszulkę

Do Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco Dzieciom może dołączyć każdy.  Aby być w naszej drużynie wystarczy kupić specjalną koszulkę charytatywną biegu. Dochód ze sprzedaży koszulek przeznaczamy w całości na zakup PRODROBOTA dla małych pacjentów.

Dołącz do akcji "wyBIEGam poMOC"  i bez względu na miejsce, w którym będziesz 10 września, wyjdź i biegnij z nami. A teraz... przygotuj sie do biegu... i KUP KOSZULKĘ w serwisie internetowym!

Przypominamy: Koszulka znajdzie się w pakiecie startowym uczestnika V Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco Dzieciom (patrz regulamin).

Dane adresowe

Fundacja Tesco Dzieciom