Zostań Partnerem Biegu

Fundacja Tesco obchodzi w tym roku swoje szóste urodziny. Od początku swojego istnienia wspiera i prowadzi wartościowe programy społeczne, ukierunkowane na pomoc dzieciom i młodzieży oraz rozwój społeczności lokalnych. Wiele z tych inicjatyw jest dziełem nie samej Fundacji, ale przede wszystkim licznych darczyńców i partnerów, którzy wspierają nas w „dbaniu o lepsze jutro”.

Do takich projektów należy m. in. Bieg Charytatywny, gromadzący wokół siebie liczne grono biegaczy, partnerów, darczyńców i wolontariuszy. Ich wspólne zaangażowanie od sześciu lat wspiera małych pacjentów Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie – wspólnie udało nam się przekazać ponad 800 000 zł na poprawę warunków leczenia małych pacjentów.

Teraz również Państwo macie szansę dołączyć do wyjątkowego grona naszych darczyńców, poprzez finansowe i rzeczowe wsparcie naszej inicjatywy. Zapraszamy do wsparcia 7. Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco!

Bieg startuje 1 września 2018 roku na krakowskich Błoniach, a całkowity dochód z niego zostanie przekazany na zakup sztucznej nerki do dializy wcześniaków, noworodków i niemowląt – specjalnego sprzętu ratującego najmłodszych pacjentów Szpitala.

Aby pomóc w realizacji tej szczytnej inicjatywy możecie Państwo:

• zostać darczyńcą finansowym (przekazanie darowizny finansowej);
  • zostać darczyńcą rzeczowym (przekazanie nagród dla zwycięzców, artykułów do pakietów startowych dla około 2400 uczestników dorosłych i 800 dzieci).

Zapraszamy do kontaktu z nami i ustalenia zakresu współpracy.

Marcin Węc

Kierownik Projektu