Ludzie mocą sukcesu

Fundacja Tesco Dzieciom od lat współpracuje z Uniwersyteckim Szpitalem Dziecięcym w Krakowie i każdego roku przekazuje szpitalowi dochód z biegów charytatywnych.

Łącznie, w ciągu ostatnich 4 lat Fundacja przekazaliśmy ponad 412 tys. złotych, które przeznaczone zostały na poprawę warunków leczenia małych pacjentów. Dzięki tym środkom przeprowadziliśmy remont świetlic oraz zakupiliśmy doposażenie i sprzęt medyczny dla  Kliniki Onkologii i Hematologii oraz Kliniki Neurologii, gruntownie wyremontowaliśmy i doposażyliśmy w sprzęt rehabilitacyjny salę gimnastyczną Zakładu Fizjoterapii, zakupiliśmy  sprzęt medyczny i ratunkowy dla Oddziału Oparzeń i Neurochirurgii oraz Szpitalnego Oddziału Ratunkowego.

Największym sukcesem wszystkich uczestników, darczyńców i wolontariuszy naszych biegów jest to, że dzięki nim mali pacjenci szpitala leczą się w przyjaznych warunkach i korzystają z nowoczesnej aparatury medycznej. Pamiętajmy, że każdy, kto dołącza do Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco Dzieciom, to bohater z wielką mocą ratowania życia i zdrowia dzieciaków.

Dane adresowe

Fundacja Tesco Dzieciom