Razem wybiegaliśmy

Fundacja Tesco od lat współpracuje z Uniwersyteckim Szpitalem Dziecięcym w Krakowie i każdego roku przekazuje szpitalowi dochód z biegów charytatywnych.

Łącznie, w ciągu ostatnich 5 lat Fundacja przekazaliśmy ponad 612 tys. złotych, które przeznaczone zostały na poprawę warunków leczenia małych pacjentów. Dzięki tym środkom przeprowadziliśmy remont świetlic oraz zakupiliśmy doposażenie i sprzęt medyczny dla  Kliniki Onkologii i Hematologii oraz Kliniki Neurologii, gruntownie wyremontowaliśmy i doposażyliśmy w sprzęt rehabilitacyjny salę gimnastyczną Zakładu Fizjoterapii, zakupiliśmy  sprzęt medyczny i ratunkowy dla Oddziału Oparzeń i Neurochirurgii oraz Szpitalnego Oddziału Ratunkowego. Dzięki naszemu wsparciu mali pacjenci mają możliwość rehabilitacji na nowoczesnym robocie rehabilitacyjnym.

Największym sukcesem wszystkich uczestników, darczyńców i wolontariuszy naszych biegów jest to, że dzięki nim mali pacjenci szpitala leczą się w przyjaznych warunkach i korzystają z nowoczesnej aparatury medycznej. Pamiętajmy, że każdy, kto dołącza do Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco, to bohater z wielkim sercem i wielką mocą ratowania życia i zdrowia dzieci.

Najważniejsze jest, aby dzięki naszym biegom zwiększać możliwości ratowania zdrowia i życia małych pacjentów. Do tej pory Fundacja Tesco przekazała ponad 600 tys. zł na rzecz Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie – mówi Katarzyna Michalska-Miszczyk, prezes Fundacji TescoDzięki zaangażowaniu ponad 6 tys. osób w pięciu edycjach biegu, pomogliśmy kilku klinikom, zakładom i oddziałom szpitalnym, remontując pomieszczenia oraz przekazując sprzęt medyczny i rehabilitacyjny. Dziękujemy wszystkim za wsparcie i zapraszamy do udziału w naszym szóstym już biegu!