14 Lipca, 2017
Karetka "N" - nasz wkład w historię ratownictwa w Polsce

Na przestrzeni lat ratownictwo medyczne, jak i same ambulanse mocno ewoluowały. W tym roku i my dopiszemy się do historii ratownictwa - w ramach VI Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco będziemy zbierać środki na zakup karetki  „N”, ratującej życie i zdrowie noworodków.

29 Czerwca, 2017
Dlaczego warto pobiec w 6. biegu Fundacji Tesco?

Redakcja portalu in-krakow przygotowała wspaniały materiał filmowy, który w sposób kompleksowy opowiada o tym, dlaczego warto dołączyć do naszego biegu. Zachęcamy wszystkich przyjaciół naszego biegu i naszej Fundacji - musicie to zobaczyć!

20 Czerwca, 2017
Biegnij na ratunek! – ruszyły zapisy na 6. Bieg Charytatywny Fundacji Tesco

Każdego miesiąca karetka neonatologiczna z Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie transportuje 30 małych pacjentów z całej Małopolski. Dzięki niej rocznie udaje się ratować życie i zdrowie około 400 noworodków. Ambulans ma już 8 lat, ponad 500 tys. km na liczniku i coraz częściej występują w nim awarie. Szpital potrzebuje nowej karetki, dlatego celem  tegorocznego biegu Fundacji Tesco jest zebranie środków na zakup karetki neonatologicznej „N”. Zapisz się już dziś i pobiegnij dla dzieci!

9 Czerwca, 2017
Kolorowa karetka już namalowana! Wyjaśniamy dlaczego warto pobiec w 6. Biegu Charytatywnym naszej Fundacji

W piątek 9 czerwca w krakowskim Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym odbyły się wyjątkowe warsztaty kreatywne, podczas których dzieci stworzyły wzór grafiki 6. Biegu Charytatywnego Fundacji Tesco. Dzieło stworzone przez małych pacjentów będzie znakiem rozpoznawczym biegu, przypominającym o  jego szlachetnym celu. Jest nim zakup karetki „N” neonatologicznej.