Rusza program stypendialny „Mądry start” – zgłoś swoje dziecko już dziś!

17 Lipca, 2017
  Aktualności      V edycja - 2017

Po raz kolejny rusza program stypendialny Fundacji Tesco. Na uczniów czeka aż 100 stypendiów po 2000 złotych każde. Wypełnij wniosek – na zgłoszenia czekamy do 18 września.

Program stypendialny „Mądry start” został stworzony z myślą o dzieciach pracowników Tesco Polska, które osiągają dobre wyniki w nauce. Fundacja już po raz piąty chce wspierać edukację uzdolnionych młodych ludzi. Do tej pory naszymi stypendystami zostało 462 dzieci i młodzieży, którzy dzięki pomocy Fundacji mogli rozwijać swoje pasje i zainteresowania.

Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem programu stypendialnego „Mądry start”. Informacje o programie (do kogo jest skierowany, zasady oceny wniosków itp.), znajdują się w prezentacji.

Aby zgłosić swoje dziecko do programu należy posiadać adres e-mail i wypełnić wniosek elektroniczny, dostępny na stronie: http://panel.tesco.webi.so/loginOsobą wnioskującą musi być rodzic dziecka.

Aby dokonać prawidłowego wnioskowania przez generator, należy w pierwszej kolejności zapoznać się z wymaganymi do opisania we wniosku rubrykami :
zał. nr  1 do regulaminu DANE I ZAŁĄCZNIKI WYMAGANE WE WNIOSKU,
oraz  skompletować zestaw wymaganych skanów dokumentów.

• zaświadczenia o miesięcznych dochodach brutto (w przypadku wszystkich pracujących pełnoletnich członków rodziny, wystawione przez zakład pracy),

• zaświadczenie z urzędu pracy bądź ośrodka pomocy społecznej potwierdzające aktualną sytuację zawodową (w przypadku wszystkich pełnoletnich członków rodziny, nieposiadających zatrudnienia oraz dochodów),

• świadectwo szkolne kandydata do programu za rok szkolny 2016/2017.

• zaświadczenia dot. zaangażowania i aktywność edukacyjno-społecznej kandydata, na podstawie wzoru:

zał. nr  2 do regulaminu ZAŚWIADCZENIA DOT. ZAANGAŻOWANIA  I AKTYWNOŚĆ EDUKACYJNO-SPOŁECZNEJ KANDYDATA,

• zgodę na przetwarzanie danych osobowych wnioskodawcy oraz  zgodę na przetwarzanie danych osobowych członków  rodziny wnioskodawcy/, na podstawie wzoru:

zał. nr  3 do regulaminu  ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

• dodatkowo: Certyfikat znajomości przez Kandydata języka obcego, uzyskany w roku szkolnym  2016/2017.

UWAGA: WNIOSKOWANIE DO PROGRAMU „MĄDRY START” ODBYWA SIĘ WYŁĄCZNIE ZA POŚREDNICTWEM GENERATORA WNIOSKÓW. NIE MA MOŻLIWOŚCI ZŁOŻENIA DOKUMENTÓW DO PROGRAMU W ŻADNEJ INNEJ FORMIE.

Jeszcze raz zachęcamy do zapoznania się z REGULAMINEM PROGRAMU STYPENDIÓW EDUKACYJNYCH „MĄDRY START” FUNDACJI TESCO i zgłaszania udziału w programie! Listę stypendystów ogłosimy na stronie www Fundacji do 23 października 2017 roku.